Brinkers
Brinkers, bekend om onze innovatieve mogelijkheden op het gebied van chocopasta, produceert al meer dan 15 jaar een breed assortiment biologische chocoladespreads. Onder de merknaam It’s My Life stond Brinkers voorop in de categorie biologisch voor de categorie chocoladepasta’s.
Naast een succesvolle producent van toonaangevende merken, wordt Brinkers beschouwd als een van Europa’s leidende leveranciers van een breed scala aan eerste klas chocoladespreads onder private label. Vanuit onze centrale locatie in het hart van Europa, distribueert Brinkers zijn kwaliteitsproducten wereldwijd.
Meer over Brinkers
Brinkers in het kort
Hoofdvestiging
Kennisgebieden
- Voedingsmiddelenindustrie
Missie
Wij bouwen aan een duurzame organisatie. Dit doen wij door het produceren van heerlijke, premium en biologische chocoladepasta’s van de hoogste kwaliteit. Wij halen onze doelen, omdat wij de meest betrouwbare, innovatieve, kwaliteit gedreven en volledig gecertificeerde producent zijn. En dit terwijl we blijven focussen op duurzaamheid, excellente service en concurrerende prijzen.
Visie
- 100% groene energie te gebruiken
- energie verbruik te minimaliseren op onze locaties
- verbeteren van afvalscheiding door het recyclen van verpakkingen mogelijk te maken, bijvoorbeeld door middel van verwijderbare labels
- het verbeteren van het recyclen van interne afvalstromen
Organisatie en activiteiten
Brinkers Food werd in 1889 opgericht door Bernardus Brinkers en was oorspronkelijk een klein handelsbedrijf voor margarines. In die tijd was margarine een nieuw product dat werd gebruikt ter vervanging van de duurdere boter. In 1927 werd de eerste margarinefabriek van Brinkers geopend.
Kort na de Tweede Wereldoorlog startte een van de zonen van Brinkers een nieuwe onderneming met de introductie van een geheel nieuw product: een gekoelde cacaoboter met de merknaam Choba. Dit product was de eerste chocoladeverspreiding ooit op de markt. Tegenwoordig is Choba nog steeds een bekend product op de Nederlandse markt. Aan het begin van de jaren zestig werd Choba gevolgd door Nusco, de nu klassieke hazelnootchocoladestrooier. In 1993 werd in Enschede een nieuwe fabriek gebouwd, die de nieuwste beschikbare technologie introduceerde en aan de hoogste kwaliteitsnormen voldeed.
Al 25 jaar wordt dit familiebedrijf gerund door de vierde generatie: een zeer ervaren managementteam en een loyale en toegewijde beroepsbevolking werken nauw samen, klaar voor een heldere en uitdagende toekomst in de steeds veranderende wereld van de voedselproductie. De ambitie is duidelijk: het succesvolle familiebedrijf verder laten groeien door flexibel te zijn en tegelijkertijd te focussen op het bereiken van de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsstandaarden ondersteund door een no-nonsense managementstijl.
Werken bij Brinkers
Geen vacatures gevonden
Niet direct jouw ideale vacature gevonden?
Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.
Kom hier werken!
Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.
Direct contact?
Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!